+40.727137637 spesinvest@gmail.com Spes Invest

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, va sustine si mai mult producatorii ecologici

  • Luni, 03 Noiembrie 2014 06:04
  • Written by 

Ministrul agriculturii, Daniel Constantin a afirmat ca “In ultimul timp, produsele ecologice au devenit un adevarat ambasador al produselor alimentare si al agriculturii romanesti peste hotare. Romania este in cautarea unui brand de tara pentru produsele sale si consider ca cel mai bun brand pe care il putem avea este in zona produselor ecologice, care s-au dezvoltat atat in ceea ce priveste calitatea, cat si marketingul“, a sustinut Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Acesta a mai vorbit si de faptul ca ministerul a suplimentat fondurile destinate agriculturii ecologice cu inca 10,6 milioane lei, pentru anul 2014, chiar daca banii de la UE pentru acest sector au fost doar de 4 milioane de euro.

“Sprijinul in acest sector a crescut din 2010 pana in 2013, de la 3 milioane de euro la 7 milioane de euro. In 2014, valoarea fondurilor alocate de Uniunea Europeana pentru acest sector s-a redus la 4 milioane de euro. Am facut un efort, la insistentele sectorului, si am reusit sa mai dam inca 10,6 milioane de lei pentru ca agricultura ecologica sa aiba acelasi sprijin din 2013“, a completat viceprim-ministrul Daniel Constantin.

In plus, ca urmare a cresterii interesului pentru produsele ecologice, MADR si-a propus ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, sa sustina si mai mult producatorii ecologici.

“Toti cei care vor depune proiecte pe agricultura ecologica vor avea prioritate. Vom acorda punctaje suplimentare pentru fermierii care se orienteaza catre agricultura ecologica si integreaza productia, astfel incat sa ne atingem obiectivul ca produsele bio romanesti sa fie din ce in ce mai prezente pe rafturile marilor magazine, iar Romania sa exporte mai ales produse procesate, cu valoare adaugata mare“, a mai adaugat Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

In prezent, exista peste 15.000 de operatori in agricultura ecologica, care exploateaza aproximativ 400.000 de hectare.

ursa: MADR

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”

„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

DOTARE CU ECHIPAMENTE TIC ŞI CONECTARE LA INTERNET PENTRU CONSULTANŢĂ LA STANDARDE EUROPENE

Proiect cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României